+359 (0)2 997 70 72[email_protected]

ПРАЗНИК НА АВИАЦИЯТА И КОСМОНАВТИКАТА

ПРАЗНИК НА АВИАЦИЯТА И КОСМОНАВТИКАТА

          На 12.04.2019г. – Деня на Космонавтиката в 12.00ч. се състоя тържествено честване на празника пред паметника на Юрий Гагарин в гр. Банкя.

          Скъпи гости на честването бяха посланикът на Руската Федерация –Анатолий Макаров. Организатор на събитието бе културното аташе към руското посолство.

          Този ден беше още по - вълнуващ и специален с присъствието и словото на българския космонавт - Георги Иванов и неговите колеги от Унгария и Русия. Всички присъстващи бяха поздравени от посланика Анатолий Макаров, който със сърдечни думи се обърна към присъстващите на събитието. Участие в тържеството превърнало се вече в традиция взеха ученици от руския лицей и ученици от 78. СУ           “Христо  Смирненски“ подготвени от преподавателите им по руски език – Мариана Петкова и Наталия Брайкова.

Празникът продължи в училищната зала „Тържествена” с рецитал на руски език, посветен на Деня на космонавтиката. В рецитала участниците от 2, 3, и 4 клас представиха стихове и песни. На тържеството присъстваха депутатът  Красимир Велчев, г-н Рангел Марков - кмет на СО район Банкя, г-н Пламен Симеонов - зам. кмет на СО район Банкя и г – жа Весела Неделчева – директор на 78. СУ „Христо Смирненски“.