+359 (0)2 997 70 72[email_protected]

Посещение на председателя на синдиката на българските учители – госпожа Янка Такева – в 78. СУ „Христо Смирненски“

Посещение на председателя на синдиката на българските учители – госпожа Янка Такева – в  78. СУ „Христо Смирненски“

 

 

            Днес, 24.02.2020 г., ръководството на 78. СУ „Христо Смирненски“ приветства скъпи гости!

            Състоя се среща с г-жа Янка Такева – председател на Синдиката на български учители, г-жа Бойка Харалампиева – председател на Сдружение за учителска взаимопомощ, инж. Димитринка Колева – директор на ПГТ „Алеко Константинов“ гр. Банкя и председателите на синдикалната организация от двете учебни заведения.

 

Госпожа Янка Такева се срещна с членовете на педагогическия колектив на 78. Средно училище „Христо Смирненски“, град Банкя. Председателят на учителския синдикат обсъди с учителите основните моменти от политиката на МОН през последните години. Тя изтъкна съществения принос на Синдиката за постигането на основните позитивни промени в областта на образованието – нарастване на средствата, които отделя държавата за образование и обучение, работата по различни европейски проекти, увеличението на средствата за възнаграждение на учителския труд, предстоящата атестация на работата на педагогическите специалисти, учителската квалификация.

            Госпожа Такева обърна особено внимание на това, че напоследък все повече се засилва интересът на младите хора към учителската професия. В допълнение тя уточни, че през изминалата година младите педагогически специалисти в образованието  са около 10 000 - факт, който е обнадеждаващ и особено осезаем в нашето училище.

            В изключително приятна атмосфера на градивен диалог госпожа Такева изрази удовлетворение от постигнатите резултати в работата си в името на по-доброто бъдеще на най-голямото богатство на една държава – децата.

В заключителното си обръщение тя благодари за доброто партньорство с училището в лицето на г-жа Герасимова и насърчи педагогическите специалисти да бъдат всеотдайни в своя труд и спокойни за утрешния ден.