+359 (0)2 997 70 72[email_protected]

Зелено училище в комплекс Пампорово

Зелено училище в комплекс Пампорово

 От 08.04.2019г. до 12.04.2019г. 78. СУ „Христо Смирненски“ организира зелено училище на Пампорово съвместно с фирма „Национал Турс“.

 Пътуваха петдесет ученици от първи до пети клас. Ръководители на групата бяха г- жа Таня Василева, г – жа Мария Калугерова  и г – жа Калика Донева.

 Децата се радваха на изключителния комфорт и любезния прием на служителите от четиризвездния хотел „Камелия“ в комплекс Пампорово. Наслаждаваха се на богато и разнообразно меню в ресторанта, плуваха с удоволствие в топлия басейн.

  По време на зеленото училище посетиха много културни и природни забележителности в района на красивите Родопи. Първо се разходиха в стария Пловдив и разгледаха Античния театър, посетиха град Смолян, където осъществиха виртуално пътешествие из планетите от Слънчевата система, гледайки специалната презентация в Планетариума. Разгледаха град Чепеларе. Най  -  интересно  и вълнуващо беше пътешествието до връх Рожен и националната обсерватория, където видяха най – големия телескоп в Югоизточна Европа. На връщане разгледаха Бачковския манастир, където бяха благословени лично от епископ Сионий – игумен на манастира. По време на зеленото училище се организираха походи по еко пътеки в Родопите, състезателни и спортни игри, вечер на таланта, конкурси по рисуване.

  Ръководителите изказват поздравления към всички деца за това, че бяха много организирани, отговорни и с голямо желание се включваха във всички дейности по време на зеленото училище.