+359 (0)2 997 70 72[email_protected]

Европейски ден на спорта в училище

Европейски ден на спорта в училище

 Неделя, свежо утро, музика, усмивки, любопитни родители, ученици с велосипеди, тротинетки, ролери - всички със спортни екипи...

 Така започна Европейския ден на спорта в 78. СУ "Христо Смирненски" - гр. Банкя, наши гости бяха:

г-н Рангел Марков - кмет на район Банкя; г-н Пламен Симеонов - зам. кмет на район Банкя и г-жа Лидия Станоева - младши експерт спорт, които се включиха активно. Започнахме с "Аеробика за всички" - движение и музика ,какво по - добре от това. С личния си пример преподавателите от начален етап г-жа Донева и г-жа Симеонова поведоха демонстративното бягане следвани от ученици.

Директорът - г-жа Герасимова не устояна ентусиазма и тя се включи. Щафетните игри бяха проведени с много вълнение, защото се състезаваха заедно ученици, учители и родители. Голямото Българско хоро, което бе изиграно от всички, показа че хванати за ръце е по - добре отколкото сами. Учениците демонстрираха страхотни умения в приложното каране на велосипеди, тротинетки и ролери. Забавление с участие на родители  имаше и в турнира 3 х 3 по баскетбол. Предизвикателствотоза победа обхвана всички и бе до края на турнира. Учениците от Академията Попов демонстрираха своите футболни умения в двустранна среща. Кулминацията на нашия празник бе турнира по баскетбол за ученици 2 - 3 клас. Откриването започна с блестящото и атрактивно изпълнение с обрачи на Яна Недялкова от 5А клас и грациозното съчетание на Елена Ненова от 5А клас.

След успорвани баскетболни срещи БК "Банкя" успя да се наложи над отбора на БК " Спортни таланти" - гр. София и БК "ЦСКА" - гр. София.

Горещите слънчеви лъчи, допринесоха за доброто настроение, емоциите и усмивките на ученици и родители. 

 Денят доказа, че спортът е онзи социален феномен, който обединява, възпитава и забавлява по неповторим начин.